Voff

Polly är i hundhimlen men vill berätta lite hur Eurasierlivet var.

Voff, voff efter all fakta som matte och husse lagt ut på webben är det min tur att berätta hur det verkligen är att vara Eurasier.

Jag håller mycket av min familj. I mitt fall är naturligtvis matte, husse,  mellanmatte och lillmatte och mina egna döttrar Noblesse och Caramel, samt mitt barnbarn Fudge. Husses människoföräldrar är också mycket kära. Säg inget men farfar-husse bjöd alltid på leverpastej mums. Voff.

Jag och mina döttrar fungerade alltid finfint ihop. De visste att jag bestämde, och hade de glömt bort det visade jag bara en hörntand, så blir det som jag hade bestämt iallafall. Jag hade inga problem med att vara ute på tomten utan att rymma. Jag hade varit så mycket lös under min valptid så jag visste att det ändå är bäst hos matte och husse.

Jag skällde inte heller så mycket men det hände att jag hörde något i gruset som inte borde höras och då gav jag ett kraftigt skall för att varna, ni skulle sett matte och husse när jag gjorde det här tricket på natten och de sover, de bara stutsade upp och fick byta underbyxor hihihi.

Många tror att pälsvård medför en stor insats på Eurasiern men det är precis tvärtom, den sköter sig själv, man tar bara ett par dopp per år. Efteråt ville jag att matte skulle blåsa pälsen torr en stund, jag njöt alltid av hennes omvårdnad om mig.

Jag hade lite svårt för att skilja på mitt och ditt när det gällde mat. Men jag tänkte såhär, lämnar de något utan, voff, tillsyn så måste ju min uppgift vara att vakta och man vaktar ju saker bäst i magen så att ingen kan ta det ifrån oss och man kan kuta därifrån utan att tappa något.

Jag hann faktiskt också se mig om mycket i världen. Se nedan vilka länder jag besökt:

Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Schweiz, Italien, Österike,  Slovenien, Bosnien, Makedonien, Serbien, Grekland, Kroatien, Estland, Lettland, Litauen, Nederländerna, Belgien, Frankrike, Andorra, Vatikanstaten, Monaco, Spanien samt Luxemburg, de ni!

När jag var på Jorden hade jag eget pass, men det fick jag gömma för husse då jag åt upp hans innan han skulle till Stuttgardt, han var sur länge när vi pratade om det.

I Kroatien hittade vi finfina stränder med skuggiga träd. Jag, Noblesse och husse tillbringade massor med tid i skuggan mellan baden.

I Grekland var det mycket lösa hundar, men myndigheterna tar hand om dem och ger dem vaccin så att de inte skall sprida sjukdomar. Uppe vid Akropolis var det några tuffingar som vaktade.

Det här med att vara dräktig behöver också ordas lite om. När jag var dräktig tog jag det ganska lugnt , men ibland glömde jag att jag bar på en värdefull last och skuttade som vanligt.//Polly

Matte och husse berättade under hela min dräktighetstid vad som skulle hända.

Husse byggde en valplåda till mina valpar den var ganska fin men han kunde valt lite modernare tapeter. Jag fick iallafall svart heltäckningsmatta som jag önskat mig.

Mina valpar kom så fint, och jag fick behålla 6 stycken.

Tjena igen ja nu har jag blivit mamma igen. Jag har alltså 10 barn, jag hör hur matte och husse ibland har det jobbigt med tonårsbarn och då har de bara två stycken. Men det fina med att vara hund är att andra uppfostrar mina barn när de är som stökigast. Jag har ju Noblesse kvar hemma förstås men jag låtsas inte höra när det är något krångel. Och då får matte och husse ta hand om henne.

Senaste förlossningen gick alldeles utmärkt tack vare valpmorskan och dennes assistent. Jag började att valpa på kvällen så jag kunde dra ut på det under natten, lite jobb skall de allt ha.

Man börjar med att hässja ca 1 dygn innan för att få all uppmärksamhet och medlidande. Sen när jag tycker att medlidandet är tillräckligt föder jag fram en i taget.

När det kommer ut hjälps vi åt att ta bort fosterhinnor( åkpåsen de bott i) och annat mojs, sen gnuggar valpmorskan med en handduk och jag slickar de torra, sen hoppar de igång och börjar andas luft och då känns allt bra.

Jag hade fått upp flåset ordentligt så när den fjärde valpen fötts fram fortsatte jag att krysta av bara farten. Matte och husse tog mig till Djursjukhuset för att kontrollera om det fanns fler eller om det var tomt. Det var tomt så vi åkte hem igen.

Mina bäbisar är de vackraste som finns och nu ligger vi och gottar oss i valplådan hela dagarna. //Polly

Ryktena säger att min nya prins väntar på mig i Danmark, får naturen ha sin gång blir det en tur under våren -2016.

Ja, ryktena besannades jag blev presenterad för en ståtlig Dansk hane, jag förstod inte ett ord vad han sa men det kvittade, för när man är sådär 12 dagar in i löpet så blir man lite sugen (ni fattar vad jag menar va). Vi hade ett par romantiska dagar på en camping i Danmark där jag kände mig som en drottning 😛 . Uppvaktningen var underbar så jag tänkte, varför inte, man lever ju bara en gång.

Ja, nog blev jag på smällen alltid. 7 st var det i magen, en klarade sig dock inte så den gör numera sällskap i hundhimlen med sitt halvsyskon från A-kullen. De övriga blev underbara små liv som hela familjen njöt av i 8 veckor. Och se på tusan en stannade denna gången också, underbart. Nu är vi tre hundar i familjen, när mina människo- systrar flyttar hemifrån kommer det vara fler hundar än människor här på Silfverloodsgatan. Då funderar vi faktiskt på om inte matte och husse kan ligga på golvet och vi tar sängen.//Polly

Noblesse har ordet.

Tjena jag är Noblesse. Jag har precis läst på Eurasierns rasstandard och jag blir lite tveksam om jag är en Eurasier eller inte, men mamma Polly har sagt att de är så. Att jag tvekar beror på att jag tycker om alla människor med en gång, vi skall visst vara lite reserverade. Men om man skall vara det får man ju inte så många kompisar. Sen skall vi ju inte jaga men det händer att jag vill snacka med grannkatterna och de sticker ju bara och då måste man ju springa ikapp dem.

Jag var ju enda valpen från morsan som fick bo kvar hemma. När jag träffar mina syskon Kola, Silja, Geisha, Hugo, Molly, Cindy, Zelda, Ozzy samt Sabo brukar jag reta dom att de inte fick bo kvar hos mamma, men då säger de att jag aldrig skulle klara mig ute i vida världen utan Polly.

Min människosyster Lovisa kallar mig ”mate”, jag tror det är för att hon är förtjust i mig, hihi.

Mina intressen är annars att följa husses spår och bli tekniker, jag tuggar sönder tv-fjärrkontroller för att se vad som finns inuti och husse köper en ny till mig för att jag skall lära mig alla delar ordentligt. I en fjärrkontroll finns följande:

Del                            Upplevelse

Plastkåpa                Kraftigt tuggmotstånd

Kretskort                  Sprött går lätt sönder

Lysdioder                Stenhårda med roliga ben

Batteri                      Strömmen killar lite på tungan, men då orkar man     ju springa lite till.

Knappar                  Jättemjuka precis som Vingummi.

Övriga fritidsintressen är att ställa upp på skönhetstävlingar och rallylydnad.

Jag har också pass och varit ute i massa länder, hör på detta:

Sverige, Norge,Finland Tyskland, Österike, Slovenien, Kroatien, Bosnien, Makedonien, Serbien, Grekland.

Jag håller mycket av min familj. Jag sover alltid i mattes säng vid hennes fötter för hon är ändå så kort. Jag älskar att åka husbil.

Nu har mamma gjort det igen (varit med en hane) jag försökte varna henne men hon stack till Tyresö, det var visst någon hon träffat på nätet. Det blev som jag trodde hon kom hem dräktig.

Och nu har veckorna gått och hon födde fram 4st syskon, det var ju roligt att jag fick småsyskon. De ser mest ut som råttor men jag säger till mamma att de är fina så hon inte skall bli ledsen.

De verkar ju inte kunna se eller höra och de går förskräckligt dåligt, men mamma verkar ju nöjd så det får väl gå. Man brukar ju säga att är tiken nöjd så är flocken nöjd.

Mamma ger mig onda ögat ibland för att jag skall hålla mig borta från valparna, hon är väldigt tydlig så jag tror inte jag chansar. //Noblesse.

Efter tre veckor med onda ögat från mamma släppte hon in mig i valphagen och vi kunde hjälpas åt att ta hand om småttingarna. Jag hjälper till att tvätta dem Och jag leker med dem så de inte får tråkigt.//Blessy.

Caramel har ordet.

Hej jag heter Caramel och jag är lillasyster till Noblesse. Mamma Polly och syrran Noblesse tyckte nog det var lite knepigt att jag kallas Caramel och så får de inte äta upp mig. Husse och matte säger att jag är lugnare än Noblesse. Min födelse var lite speciell först kom alla mina syskon 5st. När det var min tur kikade jag ut och såg att det verkade kallt utanför. Så jag bestämde mig för att stanna en stund till, men efter 4 timmar i värmen reste sig mamma plötsligt och jag hann inte spjärna emot så jag ramlade ut. Och vet ni där var min syrra Noblesse. Hon höll sig lite på avstånd märkte jag. Jag och Noblesse har visst inte samma pappa. Mamma har visst haft ett tidigare förhållande med ett par killar från Stockholm.

Jag är ju bara 6 månader men jag har också rört en del på mig. Danmark och Finland. I Finland blev jag dessutom BIR(Bäst I Rasen)-valp. Jag är väldigt grå i pälsen och det kommer från min Danska farsa.

Snart är det valpträff och då skall jag få träffa mina hel och halvsyskon. det skall bli roligt. Farsan kommer också. Jag har träffat honom tidigare, det är en cool snubbe.

När jag och mina helsyskon kom bestämde husse och matte att baksidan skulle få staket så vi kan vara på baksidan utan att försvinna. Det tycker jag är perfekt, kissa i det fria är livet.

Jag har varit på husses jobb också, där finns det knäckebröd som man får smaka på ibland. Jag har även provat kaffe men det var inget vidare må jag säga. Nu skall jag vila lite efter all julmat.//Caramel

Fudge har ordet.

Hej jag heter Fudge och är dotter till min halvtokiga morsa Noblesse. Jag är född i husbilen på väg ner till Blå Stjärnan i Göteborg. Noblesse kunde som vanligt inte göra något normalt.

Vi hade fått så mycket näring, så det blev stopp på vägen ut. Matte körde husbilen och husse förlöste på motorvägen i säkert 100 knyck. Coolt va?

Jag är mycket kärleksfull och pussar matte och husse så fort jag kommer åt. Jag blir också mycket omhändertagen av min flock. Nästan dagligen går morsan och moster genom mig från topp till tå. Känns tryggt med dessa ”läkarbesök”.

Min flock skyddar mig också mycket om de upptäcker något hotfullt. Jag har också varit i medelhavet och badat, vi var ute på ön Hvar utanför Kroatien.

Jag sover alltid i sängen med husse och matte, de säger alltid ”om man inte tillåter hundar i sängen, vad skall man då ha en hund för”, så de får skylla sig själva. //Fudge

Hösten 2022 kom min första kull. Det var 5 söta små flickor.